Girls night out

KONY

I går postede jeg videoen med KONY 2012, og jeg fik rigtig mange views på den. Jeg kan så også se at videoen har spredt sig hurtigt på Facebook, og det er jo super godt!
Til gengæld, når en video som denne bliver spredt, så er der selvfølgelig mange skeptikere som ikke tror på det, og folk som ikke ved hvad de skal tro på. Der har bl.a. floreret det her billede (med en tilhørende tekst, som er for lang til, at jeg vil skrive den her) på Facebook også.

Men den her tekst giver nogle forskellige fakta omkring LRA og Uganda og organisationen Invisible Children. De siger bl.a. at LRA ikke har været i Uganda siden 2006, at de kun har 250 soldater i øjeblikket, og at Ugandan army and Sudan People’s Liberation Army are riddled with accusations of rape and looting. De anklager også organisationen Invisible Children for ikke at bruge alle pengene på formålet og at de går ind for militæret i Uganda og støtter de forskellige militærgrupper.
Jeg siger, at der selvfølgelig altid vil være folk som vil skrive og sige disse ting, for det er da ti gange lettere end at donere lidt penge og støtte sagen. Og hvem er de egentlig at sige, at det er dem der taler sandt? Det kan godt være at LRA og Kony ikke har været i Uganda siden 2006, men så er de da et andet sted (!) og skal da stadig stoppes. Og til det med voldtægtsanklager osv. Beklager, men det er altså sådan at man gør det dernede, fordi de ikke ved bedre. Men det er jo det der skal ændres på. Hvis ikke man starter et sted, så kan man jo snakke det ene emne efter det andet ned til evig tid. Og til sidst vil jeg nu mene, at lige gyldigt hvilken hjælpeorganisation du tager fat i, så vil der altid være rygter om at pengene faktisk går til dit og til dat.
Derfor har jeg ti tusind mere gange respekt for dem som har lavet denne video, og alle de mennesker der deler den og donerer penge osv. end dem som sidder på deres flade og nedgør den! Hvis ikke vi starter et sted, så bliver vi jo aldrig færdige. Jeg tror de glemmer alle de børn som er i klemme i det her dilemma. Hvis det passer, at Invisible Children overdriver og giver os et større tal end hvad i virkeligheden er rigtigt, fx at 30.000 børn har til dags dato lidt uder Kony. Hvis det tal (kun) er fx 15.000 eller 20.000 så er der da stadig 20.000 børn der har det forfærdeligt! Om det så kun var 1 barn er det ligemeget. Som de siger i videoen, hvis det kun var 1 barn i USA det handlede om, så ville det have fået endnu mere opmærksomhed end videoen so far.
Men det kan faktisk gøre mig lidt vred, at mennesker her i den vestlige verden kan sidder og sige til sådan et projekt, at i er ikke vigtige nok for os, jeres problem er ikke vigtigt for os, så vi sabler jer ned med kolde og ligegyldige fakta. I det mindste starter de et sted, og gør noget, starter et sted, så vi kan komme videre, istedet for at sidde på deres flade og mene at det hele er fup og fakta. Der er ingen af os, der kan sige hvad der er rigtigt og hvad der er forkert, for i sidste ende er det jo noget der foregår flere tusinde kilometer væk Men jeg vil nu alligevel vælge det, som jeg mener er rigtigt, nemlig at gøre noget.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Girls night out